Контактирајте нас
Контакт: Мрс.Иао
Телефон: (+ 86) 13771551070
Контакт: Мр.Зхоу
Телефон: (+ 86) 13812059096
Тел: + 86-510-83831286
Факс: + 86-0510-83831286
Е-маил: салес@вклонгвеи.цом
Адреса: Индустријски парк Иаки, Луосхе град, Вуки град, Јиангсу
Dom > Изложба > Sadržaj
Спецификације за пуштање у рад хидрауличних цилиндара на хидрауличким станицама
Sep 08, 2018

1. Инспекција производње: Цев хидрауличког цилиндра се прегледа у складу са схематским дијаграмом и цртежом система уљних станица како би се провјерило да ли су компоненте купљене, произведене и монтиране у складу са пројектним захтјевима.

2. Припрема за пуштање у рад: додајте радни медијум према дизајну који је потребан за резервоар за гориво, прикључите моторну линију нафтне станице (уљна станица мора бити опремљена прекидачем за брзу отварање и затварање мотора уљне станице) , и пребаците мотор да бисте тестирали да ли управљач мотора одговара захтевима. . Затворите излаз за уљну станицу са утикачем.

3. Испитивање притиска: Укључите мотор, смањите притисак одзрачног вентила уљне станице на око 1МПа и изводите на ниском притиску у трајању од 20 минута како бисте испустили и испустили систем. Обришите заптивке апсорпционим водом, а затим пратите присуство или одсуство цурења. Подесите осигурач за повећање притиска узастопно (5МПа по стадијуму, држите притисак у трајању од 3 минута) да бисте видели да ли постоји цурење, све док се притисак не повећава до 1,2 пута од пројектованог притиска, држите притисак за 10 минута, и на крају све инспекције морају обезбедите све заварене спојеве, на интерфејсу и заптивку нема цурења уља, а цев није трајно деформисана. После свега нормалног, подесите прекидни вентил да подесите притисак на системски притисак. Током теста притиска, уверите се да ли је подизање и пад притиска приказан помоћу манометра глатко и осетљиво приликом подешавања прекидача.

4. Инспекција уљне пумпе: Под радним притиском, хидраулична пумпа не може имати ненормалне буке. Ако је то варијабилна пумпа, њен регулациони уређај треба да буде флексибилан и поуздан, а пумпа за уље треба да буде врућа.

5. Контрола вожње уназад: Понављам управљате вентилом за повратак 3-5 пута, захтевајући да вентил за обртање буде осетљив, поуздан и не држећи се.

6. Инспекција гаса: извадите утикач излазне уља из постројења за уље, спојите цилиндар истог пројектованог притиска цријево, отворите уједначени вентил за гашење у потпуности (у смеру кретања казаљке на сату до смрти), управљајте обртним вентилом, користите штоперица за израчунавање брзине експанзије и контракције цилиндра. Израчунајте да ли проток система задовољава захтеве за дизајн након 10 тачака. (Истовремено, обратите пажњу на појаву преливања у рељефном вентилу, односно приметити да манометар не прелази постављени притисак дизајна система). Затим отпустите једносмерни вентил за гас и забележите брзину експанзије и контракције цилиндра. Погледајте да ли једносмерни регулатор гаса регулише брзину протока глатко и поуздано. Слична подешавања преосталих сетова одређују перформансе једносмерног гаса.

7. Контрола филтрације система: Након завршетка дебаговања, неопходно је проверити филтер система. Ако се видљива страна материја, као што су гвожђа и заварена шљака могу видјети на полеђини филтера, уклоните страну материју и поново исперите према 3 у трајању од 10 минута, а затим поново проверите. Контаминирани филтрирни елемент треба заменити новим филтарским елементом док не буде визуелно оштећен.


Par: Кратак увод у шупље клипњаче

Sledeći: Због чега се прелазе високе прецизне хладноће