Контактирајте нас
Контакт: Мрс.Иао
Телефон: (+ 86) 13771551070
Контакт: Мр.Зхоу
Телефон: (+ 86) 13812059096
Тел: + 86-510-83831286
Факс: + 86-0510-83831286
Е-маил: салес@вклонгвеи.цом
Адреса: Индустријски парк Иаки, Луосхе град, Вуки град, Јиангсу
Dom > Изложба > Sadržaj
Ефекат процеса обраде на челичну жилавост
Oct 12, 2018

Утврђено је да су учинци удара челика отврднутог уља боље него код жареног или нормализованог челика, јер брзо хлађење спречава стварање цементита на граници зрна и промовише величину зрна ферита.

Многи челика се продају под топлим условима ваљања, а услови ваљања имају велики утицај на карактеристике утицаја. Ниже завршне ваљане температуре смањују температуру преласка утицаја, повећавају брзину хлађења и промовишу зрна феритних зрна, чиме повећавају жилавост челика. Густа плоча је спорија од танке плоче због брзине хлађења, а феритно зрно је дебље од танке плоче. Због тога је дебела плоча више крхка од танке плоче под истим условима топлотне обраде. Због тога се нормалним третманом често користи након врућег ваљања ради побољшања перформанси челичног лима.

Вруће ваљање такође може произвести анизотропни челик и разне мјешовите структуре, траке од перлита и оријентирани нодуларни челик са истом границом зрна и правцем кретања. Пеарлите бенд и издужени укљути су грубо дисперговани у ваге, који имају велики утицај на жилавост на жљебовима у ниско температурном опсегу температуре прелаза Цхарпи.


Par: Анализа узрока различите челичне жилавости

Sledeći: Мере за спречавање прегријавања клипа клипа нафтног цилиндра