Контактирајте нас
Контакт: Мрс.Иао
Телефон: (+ 86) 13771551070
Контакт: Мр.Зхоу
Телефон: (+ 86) 13812059096
Тел: + 86-510-83831286
Факс: + 86-0510-83831286
Е-маил: салес@вклонгвеи.цом
Адреса: Индустријски парк Иаки, Луосхе град, Вуки град, Јиангсу
Dom > Изложба > Sadržaj
Квалитет и инспекција
Feb 09, 2018

Према Америчком друштву за контролу квалитета (АСКЦ), квалитет је тоталност карактеристика и карактеристика производа или услуге који носе способност да задовољи задате потребе. Дефиниција подразумијева да потребе клијента морају бити идентификоване прије свега јер је задовољење тих потреба "основна линија" постизања квалитета. Потом се потребе купаца трансформишу у карактеристике и карактеристике производа тако да се могу припремити дизајн и спецификације производа.

Поред правилног разумијевања појма квалитета, важно је разумјети значење услова управљања квалитетом, осигурање квалитета и контролу квалитета.

Управљање квалитетом је онај аспект укупне функције управљања која одређује и примењује политику квалитета. Одговорност за управљање квалитетом припада вишем менаџменту. Ова активност укључује стратешко планирање, алокацију ресурса и сродне активности програма квалитета.

Осигурање квалитета укључује све планиране или систематске радње неопходне да би се обезбедило адекватно повјерење да ће производ или услуга задовољити задате потребе. Ове акције имају за циљ обезбеђивање поузданости да систем квалитета ради исправно и укључује процену адекватности дизајна и спецификација или ревизију производних операција за способност. Унутрашње осигурање квалитета има за циљ да обезбеди поверење менаџменту компаније, а екстерно осигурање квалитета обезбеђује осигурање квалитета производа онима који купују од те компаније.

Контрола квалитета обухвата оперативне технике и активности које одржавају квалитет производа или услуге како би производ задовољио задате потребе. Функција контроле квалитета је најближа производу у томе што се различите технике и активности користе за праћење процеса и за отклањање незадовољавајућих извора перформанси квалитета. (наставиће се)

ввв.скивингтубелв.цом

ISO900.jpg

Par: ИД храпавости Разлике

Sledeći: Скијање ваљка и сјај (СРБ на кратко) процедура