Контактирајте нас
Контакт: Мрс.Иао
Телефон: (+ 86) 13771551070
Контакт: Мр.Зхоу
Телефон: (+ 86) 13812059096
Тел: + 86-510-83831286
Факс: + 86-0510-83831286
Е-маил: салес@вклонгвеи.цом
Адреса: Индустријски парк Иаки, Луосхе град, Вуки град, Јиангсу
Dom > Изложба > Sadržaj
Преостале напетости
May 17, 2018

Преостали напон је онај који постоји без вањског оптерећења или унутрашњих температурних разлика на структури или машини. Обично је резултат производних или монтажних операција. Када се стубура или машина стављају у употребу, оптерећење сервиса врши надимање напона. Ако преостале напоне доприносе оптерећењима оптерећења, они су штетни, а ако се одузму од оптерећења оптерећења, оне су корисне.

Овде ће бити дата само неколико примера штетних остатака напрезања. Један, у склопу машинерије, се јавља када две осовине нису у линији и присиљавају се у везу помоћу крутих спојница. Наставни притисци у осовинама постају обрнути притисци када се осовина ротира. Корекција, када се савршено усклађивање не може економски остварити, као што је често случај, јесте употреба флексибилних спојница врсте неопходних за степен неусклађености.

Остављени преостали напони најчешће произилазе из диференцијалног грејања или хлађења. Завар је чест пример. Метар шава и подручја која су у непосредном сусједству су, након очвршћавања, на много вишој температури од главног метала метала. Природно контракционисање метала дуж дужине завара делимично је спречено великим суседним тијелом хладног метала. Због тога су резидуална напонска затезања постављена дуж завара.

Опште правило је да се "последњи хлади у напетости", иако постоји изузетак уколико дође до одређених трансформација пропуста. Методе за минизирање или обнављање ових напрезања укључују жарење за олакшање напрезања и ударе или пуцање ослабљене површине. За жарење је неопходно загревање благо челика на 600 ~ 650 ° Ц, неке легуре легура до 870 ° Ц , а затим задржавање у временском периоду, тече успорено хлађење. Неке предгревање

делови који се могу спојити могу смањити напетост на затезање у заваривањима.

Танак али лагано делотворни површински слој притисног притиска може бити индукован процесом сјајања ваљака , балирања и пејсинга. Показано је да ови процеси чврсто раде на спољашњем слоју, чиме се ствара притисак на притисак, заједно са мањим напонима напрезања у суседним унутрашњим слојевима. Пошто је тлачни слој лако доступан све око њих, ови процеси су погодни за обртање терета и ротирајућих компоненти у којима се напон разликује између напона и компресије. Ови процеси морају бити пажљиво контролисани у односу на притиске ваљка и фидове, величину и брзину снимања, ект, за које су доступне обимне информације у инжењерским књигама и периодичним публикацијама.

У процесу сипања ролера , површина компоненте је хладна, радила је тврдим и високо полираним ваљком или сетом ваљака. Овај процес се користи на различитим равним, цилиндричним или конусним подразумевањима (слика 39.1). Спрчавање ролера смањује површински грубост уклањањем огреботина и ознака алата и индукује корисне преостале напонске притисне површине за побољшање вијека трајања замора. Вијчање навоја вијака и вијака дуго је дио процеса формирања, који не само да формира, него и потом обогаје нитове деформацијом и протоком зрна око корена и индуцирањем притисних преосталих напона. (Наставак)

1.1.jpg ввв.скивингтубелв.цом

 


Par: Како третирати електрохемијску корозију хладно вучене челичне цеви

Sledeći: Како се бавити бојом на површини хладно вучене челичне цеви?