Контактирајте нас
Контакт: Мрс.Иао
Телефон: (+ 86) 13771551070
Контакт: Мр.Зхоу
Телефон: (+ 86) 13812059096
Тел: + 86-510-83831286
Факс: + 86-0510-83831286
Е-маил: салес@вклонгвеи.цом
Адреса: Индустријски парк Иаки, Луосхе град, Вуки град, Јиангсу
Dom > Изложба > Sadržaj
Снага механичких елемената
Apr 04, 2018

Једно од главних разлога у дизајнирању било које машине или структуре (као што је притисак притиска цилиндричног цевовода) је да је чврстоћа довољно већа од напона како би се осигурала сигурност и поузданост. Да би осигурали да механички делови не раде у услузи, потребно је научити зашто понекад не успевају. Тада ћемо моћи да повежемо напоне са снагама како бисмо постигли сигурност.

Идеално је да приликом дизајнирања било којег елемента машине, инжењер треба да има на располагању резултате великог броја тестова чврстоће одређеног одабраног материјала. Ови тестови требали су бити направљени на узорцима који имају исту топлотну обраду, храпавост површине и величину као елемент који он предлаже за дизајнирање, а тестови треба изводити под истим условима пуњења који ће дијелови доживјети у услузи. То значи да, уколико део има искуство савијања, треба га тестирати уз савијање. Ако је подложан комбинованом савијању и торзији, треба га тестирати под комбинованим савијањем и торзијом. Ти тестови ће пружити веома корисне и прецизне информације. Они кажу инжињеру који фактор сигурности треба користити и шта је поузданост за одређени радни вијек. Кад год су такви подаци доступни у сврху пројектовања, инжењер може бити сигуран да ради на најбољи могући начин у инжењерингу.

Поставите пример за дизајн притиска цијевног притиска.

Обично је цилиндрична цијев усвојена на технологију хладног вученог поступка. Матерински материјал је топло ваљана цијев. Морамо пратити материјал материје фосфатирањем и сапонификацијом. Преко хладно вученог процеса у нашој машини, структура челичног метала ће се напунити коначно. Дакле, коначни притисак носача између топло ваљане цеви и хладно вучене бешавне цеви је другачији (погледајте табелу)


Врућа ваљана цијев

Хладно вучена цев

Челика

ИС

ТС

ИС

ТС

Ц20

310

450

375

520

СТ52

370

547

520

600

Тако, инжењери дизајнирају притисак у цилиндру, углавном користе хладно вучну бешавну цев.

ввв.скивингтубелв.цом

 


Par: Бешавне технологије обраде цеви од нерђајућег челика и употребе околинских захтева

Sledeći: Хладно вучени процес производње и могућности бешавне цеви