Контактирајте нас
Контакт: Мрс.Иао
Телефон: (+ 86) 13771551070
Контакт: Мр.Зхоу
Телефон: (+ 86) 13812059096
Тел: + 86-510-83831286
Факс: + 86-0510-83831286
Е-маил: салес@вклонгвеи.цом
Адреса: Индустријски парк Иаки, Луосхе град, Вуки град, Јиангсу
Dom > Изложба > Sadržaj
Да ли ће хладно вучена епрувета корозирати водоник сулфидни гас?
Apr 27, 2018

Хладно вучене и издужне цеви су мешавина угљеника и гвожђа, цинка и неких гвоздених елемената. Цеви за хладно цртање су врло светле након обраде, али због неких разлога је што је хладно цртање и екструбирање врло лако реаговати са гасовима у ваздуху да би изазвали корозију. Такав гас је водоник сулфид. Хајде прво да погледамо овај гас.

Водоник сулфид је неорганско једињење чија је хемијска формула Х2С. Под нормалним околностима, то је безбојан, запаљиви киселински гас, са лошим мирисом када је концентрација ниска, мириље као смрдљиво јаје, али нема мириса када је концентрација велика (зато што високе концентрације водоник-сулфида могу паралисати олфакторни нерв) . Растворљив је у води и може растворити око 2,6 молова водоник сулфида у 1 мол воде на 0 ° Ц. Водени раствор хидроген сулфида назван водоник сулфат је слаба киселина. Када се загрева, водоник-сулфид побјећи из воде. Водоник-сулфид је акутни и акутни отров, удисање малих количина високих концентрација водоник-сулфида може бити фатално за кратко време. Ниске концентрације водоник-сулфида имају ефекте на око, респираторни систем и централни нервни систем, а водоник-сулфид не кородира нормалне хладно цртане цијеви.

Због тога постоји одређени стандард за техничке захтјеве хладно извучених и изврсно извучених цијеви. Погледајмо како држава регулише ову технологију:

Технички услови за хладно цртање и излазне цијеви требају се примјењивати у складу са техничким увјетима безшавне цијеви (СИ) за угљенични челик СИНОПЕЦ Анти-Х2С и истовремено испуњавати сљедеће услове: (1) Снага приноса σ5 наведена у материјалу стандард је мањи или једнак 355 МПа. (2) Измерена затезна чврстоћа σб материјала је мања или једнака 630 МПа. (3) Примењиво стање материјала треба да се нормализује или нормализује + каљење. (4) Нискоугљенични челик, карбонски еквивалент ЦЕ треба да буде мањи или једнак 0.4%.

хттп://ввв.скивингтубелв.цом/


Par: Како се бавити бојом на површини хладно вучене челичне цеви?

Sledeći: Да ли је хладна цев светла?