Контактирајте нас
Контакт: Мрс.Иао
Телефон: (+ 86) 13771551070
Контакт: Мр.Зхоу
Телефон: (+ 86) 13812059096
Тел: + 86-510-83831286
Факс: + 86-0510-83831286
Е-маил: салес@вклонгвеи.цом
Адреса: Индустријски парк Иаки, Луосхе град, Вуки град, Јиангсу
Dom > Новости > Sadržaj
Разлог за хладно цртање цијеви
Apr 21, 2018

Хладно вучена цев се формира смањивањем пречника безшивне челичне цијеви кроз матрицу за извлачење, а процесна рута је генерално жарена, кисела и вучена. У процесу цртања хладно извучених малих калибра безшивних челичних цијеви, пукотине могу почети да пуцају исто толико као бамбусови врхови од главе до репа. Ову феномену називамо колективно пуцањем.

Разлози за пуцање су:

(1) Радно учвршћивање

Ефекат радног отврдњавања на челичној цеви током хладног цртања ствара велики број пластичних деформација, узрокујући значајно изобличење решетке, чиме се повећава енергија мреже и повећава унутрашња енергија метала, што доводи до неуниформног унутрашњег стреса метала и резидуалног унутрашњег стреса. Ово повећава тврдоћу метала и смањује његову жилавост. Што је тврдоћа метала већа, већи је резидуални унутрашњи притисак током хладног цртања, а очигледнији је феномен рада. Када резидуални напон достигне одређену вредност, метал ће срушити дуж одређене колоне граница зрна, стварајући пукотину у челичној цеви.

(2) раствор водоника

Ефекат воденог раста Фосфорна киселина реагује са гвождом како би се развила водоник током уклањања киселина. Водоник улази у челик као атоме или јоне како би се формирао чврста супстанца. Ефекат водоника на механичке особине челика се обично манифестује у водоником крчењу. Хладно вучена челична цијев је врста челичне цијеви, односно класификована је по различитим производним процесима и разликује се од топло ваљане (проширене) цијеви. У процесу проширивања капиларне празне или цијеви сировина, направљен је поступком хладног вуче са више пролаза и обично се обавља на машини за хладно вучење са једним или двоструким ланцима од 0,5-100 Т. Хладно ваљани (диал) челичне цијеви поред челичне цијеви, цијеви од котла на ниском и средњем притиску, челичне цијеви високог притиска, челичне цијеви од легуре, цијеви од нерђајућег челика, цијеви за цијепање уља, цијеви за цијеви, дебелозидне цијеви, малих калибра плус унутрашња калупна хладно-вучена цијев Остало Укључује и угљеничне челичне цијеви од танких цијеви, челичне цијеви од легуре танких цијеви, нерђајуће челичне цијеви од нерђајућег челика и челичне цијеви од посебног облика. Хладно вучена челична цијев може имати спољашњи пречник од 6мм, дебљину зида од 0,25мм, спољни пречник цеви дебљине 5мм дебљине, дебљина зида мања од 0,25мм и тачност и квалитет површине који је знатно боља него код топло ваљане (проширене) цеви, али је предмет процеса. Ограничења, њихов калибар и дужина подлежу одређеним ограничењима.

хттп://ввв.скивингтубелв.цом/